50.000ste diploma voor schoonmaakopleiding behaald

Geplaatst op 16 januari 2017 om 5:36 uur

Op de valreep van 2016 is het 50.000ste diploma voor een schoonmaakopleiding in ons land behaald. Dat heeft Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) bekendgemaakt. Het diploma wordt op 20 januari uitgereikt op station Amsterdam Centraal.

“Complimenten voor al die schoonmaakmedewerkers die hun kansen benutten om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren in hun vak”, aldus Marianne Neuteboom, directeur van RAS.
Op 22 december, de laatste examendag in 2016, deden ruim 110 kandidaten examen voor diverse basisvakopleidingen. Het 50.000ste diploma viel in een groep van schoonmakers van Asito die de Basisvakopleiding perron- en stationsreiniging op Centraal Station Amsterdam volgden.

Schoonmaakopleiding speerpunt in cao-onderhandelingen

Sociale partners in de schoonmaak vinden het zeer belangrijk dat er voor alle werknemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche een vakopleiding is, gericht op hun werkzaamheden. Het opleiden van medewerkers is ook een van de speerpunten bij de huidige onderhandelingen voor een nieuwe schoonmaak-cao. Investeren in schoonmaakopleidingen is een ontwikkeling die de professionaliteit en ontwikkelkansen van de schoonmaakmedewerkers ten goede komt.

Meeste diploma’s voor basisvakopleiding schoonmaak

De afgelopen jaren zijn de meeste diploma’s uitgereikt aan werknemers die het examen hebben behaald voor de basisvakopleiding algemene schoonmaak (eventueel met aanvullende module). Het RAS-Examenbureau startte in 2009 met de examinering van deze opleiding. Het opleidingsgebouw, en daarmee de examens, zijn de afgelopen jaren gemoderniseerd door de RAS. Dit is zo goed als afgerond. Neuteboom: “Er staat nu een model met een aantal basisvakopleidingen en aanvullende modules. Allen bedoeld om de schoonmaakmedewerkers te helpen professionaliseren in hun vak.”

Bron: Service Management