Groei!

Geplaatst op 22 juni 2024 om 11:00 uur

Onze uitbreiding strekt zich (naast nieuwe opleidingslocaties) ook uit naar de gezondheidszorg en OK-trainingen. In april hebben we OK-trainingen gegeven in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein, waar maar liefst 33 eigen medewerkers door docenten Thirza en Richard werden getraind. De training omvatte zowel praktische als theoretische toetsing.

Daarnaast heeft de Kliniek voor Hand en Pols in Woerden bij ons de OK-training gevolgd, nu zij officiële OK-ruimtes op hun locatie hebben.

Docent Hans heeft zowel medewerkers van Wiegmans Facilitaire Diensten als een medewerker van de kliniek zelf getraind. Hij heeft hen ook ondersteund bij het opstellen van een protocol en werkprogramma voor de OK.

Het is geweldig om te zien hoe onze trainingen bijdragen aan de ontwikkeling en professionalisering van deze organisaties.

Basisvakopleiding Trappenhuis reiniging

Sinds vorig jaar zien we een toenemende vraag naar de Basisvakopleiding Trappenhuis reiniging. Veel schoonmaakbedrijven hebben zich, mogelijk als gevolg van de Covid, meer gericht op het schoonmaken van flatgebouwen en appartementencomplexen – een sector die altijd doorgaat.

Sinds 2019 is de module trappenhuisreiniging uitgebreid tot een volledige Basisvakopleiding. Deze opleiding wordt uitsluitend in-company verzorgd, omdat deze altijd op de locatie van de klant plaatsvindt. Ben je geïnteresseerd in deze opleiding, bekijk dan zorgvuldig de locatievereisten die te vinden zijn op www.ras.nl/opleiden, of vraag deze informatie bij ons op.

Deze ontwikkeling weerspiegelt de groeiende behoefte aan gespecialiseerde schoonmaaktrainingen en we zijn enthousiast om hieraan bij te dragen.

Taaltraject Nederlands

Daarnaast merken wij dat er een groeiende vraag is naar taaltrajecten, mede door vereenvoudigde aanvraagprocedures en een verhoogde RAS-bijdrage van € 3700,- per persoon. Voor aanvang van het traject is een intake essentieel om het niveau van de cursisten te bepalen, wat tevens vereist is voor het aanvragen van de RAS-bijdrage.

Hieronder noemen wij de meest geschikte startmomenten voor een taaltraject:

  • Voor een traject dat in januari/februari begint, dienen de intakes plaats te vinden in november/december of eerder.
  • Voor een start in september/oktober, moeten intakes gepland worden in juli/augustus of eerder.

Op deze manier loopt het taaltraject niet tijdens vakantieperiodes en kan men het traject vóór de zomer of eind van het jaar afronden. Bovendien kan men zo aan het begin van het nieuwe jaar opnieuw gebruik maken van de RAS-bijdrage voor een eventueel vervolg op het taaltraject. Bijvoorbeeld, als iemand in 2024 van niveau A0 naar A2 gaat, kunnen ze in 2025 mogelijk doorgroeien naar niveau B1 of B2.