Maak kennis met onze docenten

Geplaatst op 22 september 2022 om 10:19 uur

Het docententeam van perfectPlan bestaat uit 14 enthousiaste en gedreven dames en heren. Omdat wij erg trots zijn op ons team, willen wij hen in de komende nieuwsbrieven graag aan jullie voorstellen. Elke nieuwsbrief maak je kennis met 1 à 2 docenten.
Vandaag aan het woord: onze docent Corrie Botermans en Founder Claudia Cornelissen.

Corrie vertelt…

Vanaf het begin in 2014 ben ik met perfectPlan verbonden.

Vooral de Basisvakopleiding, de opfris cursus en DKS trainingen liggen mij aan het hart. Een groot aantal cursisten heb ik naar hun RAS diploma begeleid. Het valt voor de cursisten niet altijd mee om buiten de werktijden de cursus te volgen. Veelal stellen zij bij de 1e les de vraag “Waarom moet ik  deze cursus doen, ik maak al zo lang schoon.” Maar bij de 2e les zien zij de verandering ten opzichte van wat zij zelf in de praktijk doen. De ergonomie, hoe efficiënt te werken en het effect van het op de juiste wijze te werken met de microvezel. Blij wordt ik ervan als ook zij dit besef krijgen. Het valt niet mee om in een toch wel korte tijd de lesstof op te nemen. De sfeer is veelal goed en gezellig.

‘Yes, hier doe ik het voor!’

Corrie Botermans

De spanning stijgt op de 4e les; het examen komt dichterbij! Ook dan vraag ik mijzelf vaak af of de cursisten goed zijn voorbereid en of ik niets vergeten ben. Nog even tijdens de laatste les het een en ander herhalen en de puntjes op de I zetten. Vaak vinden ze het jammer dat de cursus ten einde is, want het is fijn om iets nieuws te leren; grappig dat zijn vooral de mensen die er in het begin het meest tegenop zagen.

Bij het afscheid wens ik iedereen uiteraard veel succes en denk ik bij de uitslagen….yes hier doe ik het voor!

Claudia vertelt…

Al vanaf mijn 13de ben ik werkzaam in de schoonmaakbranche. Met mijn broer mocht ik 2 x per week mee schoonmaken op 2 avondpanden om die extra paar schoenen te verdienen. Een fijn bijbaantje dat ook nog eens goed verdiende. Dit heb ik tot mijn 19e gedaan, waarna ik full time ben gaan werken in dezelfde branche. Ik kon steeds weer verder groeien waarbij ik een mooie balans had tussen de werkvloer en directie. Die afwisseling vond en vind ik erg fijn. Ik heb veel geleerd in alle jaren dat ik bij schoonmaakbedrijven werkte. Je komt immers overal en als je nieuwsgierig bent, stel je vragen en steek je overal wat van op. Schoonmaken en alles wat daar bij komt kijken is mijn passie. Ik hou van de verscheidenheid in mensen, locaties en culturen.

Samen met Corrie en Peter (over wie je in een latere nieuwsbrief meer kunt lezen) hebben we in 2014 perfectPlan Opleiding & Advies opgericht. De markt werd vrijgegeven en wij 3-en hadden wel ideeën over hoe je de mensen anders en beter kon opleiden. Doordat Corrie en Peter opa en oma werden en minder wilden gaan werken, ben ik sinds 1 januari 2021 enig eigenaar van perfectPlan. Best spannend want in die periode konden we door de pandemie weinig, terwijl de kosten door draaiden.

‘2022 staat vooral in het teken van ontwikkeling & innovatie’

Claudia Cornelissen

In de jaren daarvoor hebben we samen hard gewerkt om perfectPlan op te bouwen. Dat is aardig gelukt en hebben inmiddels een mooie, vaste klantenkring. In 2021 heb ik mij vooral gericht op zichtbaarheid en herkenbaarheid op onder andere Social Media. Daarnaast hebben we steeds meer lesmateriaal van ons logo voorzien. Denk aan naamkaarten, blocnotes en overal op onze locaties staan onze banners.

2022 staat vooral in het teken van ontwikkeling en innovatie. Zo maken we inmiddels gebruik van een cursusplan systeem (Plan A Day), hebben we meer vaste opleidingslocaties, een breder aanbod in opleidingen, modules in VR, uitbreiding op de backoffice en volgen de docenten ook opleidingen bij hun collega docenten. Ook leiden we ieder jaar 1 of 2 mensen op tot docent. Door het natuurlijk verloop, is het nodig om continuïteit te bieden.

Doordat ik sinds juni dit jaar deel uit maak van de Vaktechnische Commissie van de RAS, kan ik meedenken met de Eind en Toetstermen van de opleidingen. Dat wat ik zie en hoor op de opleidingen en examens, breng ik in bij de Commissie. 

perfectPlan moet een opleidingsbureau zijn waar iedereen zich vrij voelt om (van elkaar) te leren en een partner is van de organisatie; schoonmaakbedrijf, zorginstelling of voor de eigen dienst medewerkers. Samen met onze partners kijk ik graag naar de opleidingsbehoeften.