Maak kennis met onze docenten

Geplaatst op 29 november 2022 om 4:53 uur

Het docententeam van perfectPlan bestaat uit 14 enthousiaste en gedreven dames en heren. Omdat wij erg trots zijn op ons team, willen wij hen in de komende nieuwsbrieven graag aan jullie voorstellen. Elke nieuwsbrief maak je kennis met 1 à 2 docenten.
Vandaag aan het woord: docent Peter van Emmerik en onze technisch VA Sandra.

Peter vertelt…

Mijn naam is peter van Emmerik, 67 jaar. Ik ben mede-eigenaar van PerfectPlus bedrijfsdiensten in Leiden. Op 30 december van dit jaar draag ik mij bedrijf over aan mijn dochter.

Naast ondernemer in de facilitaire dienstverlening ben ik vakdocent in onder andere de Basisvakopleiding Schoonmaak en Trappenhuisreiniging en tevens

examinator bij de RAS. Opleiden van medewerkers van schoonmaakbedrijven vind ik van groot belang. Het is -vanuit een bedrijf- een blijk van waardering naar het personeel, geeft medewerkers inzicht in de uitvoering van hun vak en vergroot de kennis en kunde over materialen en producten. 

Ik geef onder andere bij perfectPlan de Basisvakopleiding Schoonmaak. Het blijft een fascinerend proces hoe medewerkers zich ontwikkelen gaandeweg de opleiding. De meeste cursisten komen met lichte tegenzin naar de opleiding, ‘ik ben gestuurd door mijn baas’ hoor ik hen dan zeggen. Ik leg dan uit dat het voor de werkgever een verplichting is, vastgelegd in de CAO, om opleidingen te verstrekken aan hun werknemers. Ook vertel ik hen dat ik ze iets wil leren, maar ik net zo goed ook van hen wil leren. Daarnaast vertel ik over het belang van ergonomie. Een goede werkhouding zorgt ervoor dat je minder (snel) moe wordt. Het juiste gebruik van materiaal en middelen helpt hen daarbij.

Het mooie is dat vanaf lesdag 2 de weerstand minder wordt en er meer aandacht groeit voor hun medecursisten. Op de laatste lesdag vindt iedereen het jammer dat de opleiding is afgelopen. Als ik dat heb bereikt ben ik tevreden en weet ik dat de cursisten goed zijn voorbereid voor hun examen.

Sandra vertelt…

Ik ben Sandra en werk sinds ruim 2 jaar als technisch VA. Sinds begin dit jaar werk ik samen met Claudia en zorg ik ervoor dat bij perfectPlan het opleidingsoverzicht en het nieuwsoverzicht op de website up to date zijn.

Om het organiseren, plannen en faciliteren van opleidingen voor de schoonmaakbranche verder te automatiseren en optimaliseren hebben we aan het begin van de zomer een nieuw systeem in gebruik genomen: PlanADay.

Met dit systeem plannen en organiseren wij de verschillende opleidingen op een efficiëntere manier. Bestaande klanten (veelal schoonmaakbedrijven) krijgen een eigen portal waarin ze overzicht krijgen van mogelijke opleidingen, inschrijvingen en resultaten van hun eigen medewerkers. Nieuwe klanten kunnen via de website van perfectPlan opleidingen aanvragen. Het technisch VA vak sluit naadloos aan op mijn 25 jaar ICT ervaring in het bedrijfsleven, waaronder vele jaren bij ABN AMRO in de ICT organisatie. Nieuwe systemen leren en implementeren geeft mij energie! Leuke nieuwe uitdaging! Als technisch werk ik veelal samen met enthousiaste (kennis)ondernemers, die naast hun al succesvolle offline business, ook met een online business willen groeien en daarmee nog efficiënter en effectiever hun klanten kunnen bedienen. Een online business bestaat veelal uit een website, eventueel met shop, e-mail marketing, webinar omgeving, leeromgeving en wellicht nog andere systemen.

Naast mijn werk reis ik graag samen met mijn man. We zijn net terug van een mooie rondreis door de Alpenregio. Verder bezoeken we samen theater of concerten, gaan graag uit eten en ik volg veel sport, met name wielrennen, Formule 1 en wintersporten. In de zomer van 2020 heb ik mijn eerste boek gepubliceerd ‘Mijn fascinatie voor sporthelden’, verhalen over sporthelden en mooie sportlocaties die we tijdens onze reizen hebben bezocht. Afgelopen reis heb ik in Antholz (Dolomieten in Italië) en in Hochfilzen (Oostenrijk) de biathlonstadions bezocht. Nog 3 maandjes, dan begint het seizoen weer!