Maak kennis met onze docenten

Geplaatst op 5 april 2023 om 2:11 uur

Het docententeam van perfectPlan bestaat uit 15 enthousiaste en gedreven dames en heren. Omdat wij erg trots zijn op ons team, willen wij hen in onze nieuwsbrieven graag aan jullie voorstellen. Elke nieuwsbrief maak je kennis met 1 à 2 docenten.
Vandaag aan het woord: docent Eric van Gijn.

Eric vertelt…

Als 15 jarige was ik al bezig om mijn centjes te verdienen door in mijn vrije uurtjes schoon te maken. Hier leerde ik de fijne kneepjes van het vak en op mijn 19e kreeg ik de verantwoording over een project met een achttal medewerkers.


In de tussentijd leerde ik mijn vrouw kennen waarvan haar ouders een klein schoonmaakbedrijfje runde. Tijdens mijn managementopleiding hielp ik mijn schoonouders in het schoonmaakbedrijf.

Het werk beviel me uitstekend en uiteindelijk ben ik bij BERKO SMD gebleven. We zijn toen van een kleine eenmanszaak uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met 120 medewerkers. Hier heb ik 15 jaar als manager meegedraaid en de laatste 20 jaar als directeur/eigenaar.

We werden zo groot dat ik hoofdzakelijk nog kantoorwerk kon doen, maar het meedraaien met mijn team vond ik veel leuker. In november 2021 heb ik de zaak verkocht omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Sinds 2022 ben ik werkzaam als docent van meerdere vakopleidingen en als facilitair adviseur om bedrijven/organisaties bij te staan bij alle onderhoudskwesties en vraagstukken. Dit is weer echt wat ik leuk vind; betrokken bij en met de werkvloer. Door mijn lange schoonmaak verleden kan ik de lessen goed aanvullen met diverse leuke verhalen waardoor de lesstof vaak net wat beter blijft hangen. Het meest belangrijke hierin is om de medewerkers dusdanig te instrueren dat ze op een gezonde en juiste manier het werk kunnen uitvoeren en dat ze het werk wat ze doen echt leuk (gaan)vinden.