Maak kennis met onze docenten

Geplaatst op 23 mei 2022 om 10:59 uur

Het docententeam van perfectPlan bestaat uit 13 enthousiaste en gedreven dames en heren. Omdat wij erg trots zijn op ons team, willen wij hen in de komende nieuwsbrieven graag aan jullie voorstellen. Elke nieuwsbrief maak je kennis met 1 à 2 docenten. Vandaag aan het woord: Jacqueline Viele en Jenneke de Nerée.

Jacqueline vertelt…

Ik ben Jacqueline, ik kom uit Leiden en ik ben inmiddels 55 jaar. Ik was 24 toen ik begon in de schoonmaakbranche. Mijn vader had een schoonmaakbedrijf en zoals dat heet, ben ik er dus op die manier ‘ingerold’. Ik heb allerlei functies binnen een aantal schoonmaakbedrijven vervuld waaronder bij mijn eigen schoonmaakbedrijf. Na mijn scheiding ben ik het bedrijf uitgegaan en VSR kwaliteitsinspecteur geworden. Deze werkzaamheden voer ik nog steeds uit, naast het verzorgen van opleidingen en trainingen. Een mooie combinatie met het docentschap, omdat de kwaliteit tijdens de trainingen natuurlijk ook ter sprake komt. Ik verzorg de Basisvakopleiding Schoonmaak, de opfris cursus en trainingen on the job.

‘O leuk. Elke dag is een feestje!!’

Jacqueline Viele

Wat mij zo aantrekt in dit werk is de omgang met de mensen op de werkvloer; samen met hen de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Dit in combinatie met de opdrachtgevers, hen laten zien hoe hard er wordt gewerkt en vaak met hart en ziel! De variëteit aan mensen vind ik zo leuk. Daardoor leer je als docent ook weer van de cursisten. ‘O leuk. Elke dag is een feestje!!’

Jenneke vertelt…

Ik ben Jenneke de Nerée, NT2-docent sinds 1998. Ik ben getrouwd met Ruben en wij hebben 2 zoons van 13 en 11 jaar met wie we in Leiden wonen.

Taal verandert en dat intrigeert mij. Ik weet nog heel goed wanneer me dat begon op te vallen. Ik woonde een jaar in Engeland en kwam tussendoor naar Nederland. Als ik dan weer terug was in Engeland, viel het mij op dat de mensen om mij heen ineens een woord anders gebruikten dan daarvoor het geval was.

Dat was de aanzet tot wat ik nu al jaren vol enthousiasme mag doen.

Jenneke de Nerée

Tot voor kort deed ik vooral zakelijke taaltrainingen bij grote bedrijven die veel expats hadden. Daarnaast werk ik ook bij een ISK, de internationale schakelklas, waar anderstalige kinderen van 12-18 jaar gedurende 2 jaar Nederlandse les krijgen voordat ze naar het reguliere onderwijs doorstromen. Sinds 2016 werk ik voor perfectPlan bij verschillende schoonmaakbedrijven. Ik verzorg daar de taaltrajecten aan schoonmaakmedewerkers; een vaak ongeziene groep mensen die heel belangrijk werk doet. Vanuit de RAS zijn er mooie vergoedingen voor deze taaltrajecten waardoor er veel mensen een taaltraject kunnen krijgen en daarmee hun Nederlands echt kunnen verbeteren. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en de relatie met collega’s en werkgever. Dit jaar verzorg ik een aantal taaltrajecten bij oa Meijer MultiCleaning, Beercoo en Van Dam bedrijfsdiensten.