Bel 071 513 34 32 of ga naar de contactpagina

Basisopleiding Leidinggevenden

De basisopleiding leidinggevenden (MBO niveau) is geschikt voor de functies voorman / voorvrouw en objectleider. Leidinggevenden uit de praktijk die de Nederlandse taal goed beheersen, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden deze basisopleiding leidinggevenden ook op niveau 2 aan. Dit niveau is uitermate geschikt voor objectleiders en rayonleiders die leidinggeven aan voorlieden. Naast het leren over de eigen kwaliteiten, gaat de leidinggevende aan de slag met onderwerpen als:

  • gesprekken met medewerkers
  • stijlen van leidinggeven
  • actief aan de slag met verzuim
  • communicatieproces

Alle onderwerpen worden steeds getraind vanuit de relatie van de objectleider met de klant, medewerker en de direct leidinggevende. De basisopleiding leidinggevenden wordt afgesloten met een RAS examen.

De basisopleiding leidinggevenden

Direct leidinggevenden vervullen een belangrijke functie binnen het schoonmaakproces. Zij hebben dagelijks contact met schoonmakers, leidinggevende, klanten en gebruikers van het object. Om hun functie en rol binnen het bedrijf goed te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat zij beschikken over communicatieve vaardigheden. Met name in de begeleiding van de medewerkers is het belangrijk dat zij vaardigheden ontwikkelen om op een meer coachende wijze te begeleiden, in plaats van directief. Ook moeten zij leren zeer oplossingsgericht te werk gaan.

De basisopleiding leidinggevenden ontwikkelt en vergroot daarom dus niet voor niets:

  • Vaardigheden om beter een gesprek te kunnen voeren. Met andere de schoonmakers, maar ook een leidinggevende of de klant. Vaardigheden in luisteren, vragen stellen en analyseren.
  • Communicatieve vaardigheden op basis van waarneming, in plaats van op basis van oordelen. Afspraken maken, aanspreken, uitspreken en bespreken.
  • Gespreksvaardigheden voor personeelsgesprekken. Met extra aandacht voor situaties waar sprake is van (mogelijke) uitval wegens arbeidsongeschiktheid en re-integratie.
  • Vaardigheden om te kunnen variëren tussen instructie geven en begeleiding bieden.
  • Vaardigheid om een werkoverleg te kunnen houden en leiden.

Opzet en duur basisopleiding leidinggevenden

De opleiding duurt 8 dagen van 7 uur, met daarnaast nog het RAS-examen. De opleiding wordt verzorgd door ervaren gedragstrainers. Tijdens een aantal dagdelen wordt er ook een trainingsacteur ingezet voor rollenspellen. Er maken een aantal praktijkopdrachten deel uit van deze opleiding. Die zullen via een digitale leeromgeving worden aangeboden. De lesmaterialen voor de opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag. Vragen over de opleiding of gelijk inschrijven? Neem contact met ons op.

Praktische informatie

Duur
8 dagen van 7 uur

Groepsgrootte
Groepen van maximaal 10 deelnemers.

Cursusmateriaal
Materiaal voor cursus wordt verzorgd door Perfect Plan.

Kosten per deelnemer
€ 1995,-

Back to Top