Over ons

In 2014 besloten Corrie Botermans, Claudia Cornelissen en Peter van Emmerik hun kennis en ervaring als oa docent samen te laten komen alszijnde perfectPlan.

In de jaren daarvoor was er al een mooi netwerk opgebouwd en de vraag naar opleidingen bleef – mede door het vrij geven van de markt en de aanwezige RAS vergoedingen – stijgen. 

Inmiddels bestaat het team van perfectPlan uit 13 trainers allen gespecialiseerd op hun eigen vakgebied en samen goed oor heel wat kennis en ervaring. 

Voor het opvragen van een offerte, het inplannen van de opleidingen en de juiste nazorg heeft u met name met onderstaande teamleden te maken.

Corrie Botermans

Ik werk ruim 34 jaar in de schoonmaak branche. Na ruim 20 jaar bij een groot schoonmaakbedrijf gewerkt te hebben, ben ik als kwaliteitsinspecteur voor mij zelf begonnen. Omdat ik het samenwerken en begeleiden van schoonmaakmedewerkers miste, ben ik naast mijn werk als kwaliteitsinspecteur les gaan geven in de basisopleiding schoonmaak. Het enthousiasme waar de cursisten na de 1e les mee naar huis gaan is buitengewoon inspirerend. De schoonmaakmedewerkers hebben een redelijk zware taak en wat is er dan mooier om die taak op een goede manier te verlichten met technieken, een goede ergonomie en handelingen waardoor zij blij en met zin naar hun werk gaan. Binnen perfectPlan houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verzorgen van cursussen.

Claudia Cornelissen

Als kind ben ik opgegroeid in de schoonmaak. Vanaf mijn 15de ben ik werkzaam binnen de schoonmaakbranche waar ik verschillende functies heb bekleed. Van schoonmaakmedewerkster tot Operationeel Manager. Vanaf 2004 ben ik docent en geef inmiddels verschillende (vak)opleidingen, workshops en trainingen. Dat ik daarnaast examinator ben bij de RAS ervaar ik als een toegevoegde waarde bij het verzorgen van de opleidingen; je bent immers altijd op de hoogte van de laatste exameneisen. Voor perfectPlan verzorg ik een aantal opleidingen, maar houd ik mij ook bezig met de acquisitie en marketing. Dit werk is voor mij het leukste dat er is! De kennis en ervaring delen en overbrengen op anderen is bijzonder leuk. Daarnaast leren wij ook nog van onze cursisten en wordt er veel gelachen. Ons werk brengt ons ook overal. Soms kom ik de cursisten ergens anders weer tegen op de werkplek of wanneer zij voor een andere opleiding komen. Het leukste vind ik voor mijzelf wanneer ik de cursisten heb kunnen overtuigen dat wat wij doen, ook voor hen tot de mogelijkheden behoort. De schoonmaakbranche is een prachtige branche die altijd dynamisch en innoverend is, maar waar vaak te makkelijk over wordt gedacht.

Peter van Emmerik

Ik ben eigenaar van een schoonmaakbedrijf in de regio Leiden en daarnaast docent en examinator. Begonnen als vakdocent bij de SVS en via een aantal andere schoonmaakopleiders nu medeoprichter van perfectPlan. Binnen perfectPlan houd ik mij bezig met het ontwikkelen van cursussen en de financiën.  Met het opleidingsbedrijf perfectPlan willen wij de samenhang vergroten in de werkzaamheden tussen opleiding en uitvoering op de werkvloer. Dus geen kunstje maar echt opleiden en inzicht geven wat schoonmaken inhoudt. Daarnaast wil ik mij bezig houden met het begeleiden en opleiden van aankomend leidinggevenden. Niets zo belangrijk als het kweken van talent binnen je bedrijf.