Onze nieuwe samenwerkingen

Geplaatst op 22 maart 2024 om 10:23 uur

Zorgcentra Meerlanden

In januari en februari hebben wij weer een aantal opfristrainingen mogen verzorgen bij een aantal zorginstellingen, waaronder Zorgcentra Meerlanden in Aalsmeer, locatie ’T Kloosterhof in Aalsmeer. Zorgcentra Meerlanden verleent zorg aan ouderen met een indicatie vanuit drie locaties in Aalsmeer, Badhoevedorp en Hoofddorp.

Zorgcentra Meerlanden verleent zorg aan o.a. ouderen met een indicatie vanuit drie locaties in Aalsmeer, Badhoevedorp en Hoofddorp. De schoonmaak (in eigen beheer) wordt verzorgd door een team van enthousiaste en gemotiveerde dames. Zij hebben de beschikking over de juiste materialen en middelen.

Wij mochten voor dit team van de mooie & sfeervolle locatie ’T Kloosterhof een opfristraining verzorgen. Tijdens de opfristrainingen (bestaande uit 2 dagdelen) hebben we met name getraind op het effectief, efficiënt en ergonomisch uitvoeren van de werkzaamheden. Denk hierbij aan de ruimtes van de bewoners en badkamers. Het schoonmaken in een zorginstelling vergt toch andere vaardigheden dan op bijvoorbeeld een kantoor. Immers, je komt bij de mensen in hun privé omgeving. Door de aanwezige kennis en nieuwsgierigheid van de dames, hebben we ook het verwijderen van verse (vlekken) in het tapijt beneden in het restaurant met de microvezel mop kunnen behandelen en het desinfecteren van de inzetborstels. Het waren 2 hele gezellige en leerzame dagdelen waarbij de aanwezige gastvrijheid van de locatie overal in terug te vinden was.

PosadMaxwan

Posadmaxwan heeft ons gevraagd om hun team aan schoonmaakmedewerkers in januari middels een training on the job te trainen op de locatie in Den Haag. Gedurende 2 dagdelen hebben we het team bestaande uit 3 schoonmaakmedewerkers getraind in het resultaatgericht schoonmaken en hen ondersteund in het inkopen van de bijpassende materialen. Vervolgens hebben wij in opdracht van Posadmaxwan een werkprogramma opgesteld met een duidelijke taakverdeling. Ook het intern kunnen meten van de schoonmaakkwaliteit hebben wij middels een DKS training voor de uitvoerende medewerkers mogen verzorgen.

PosadMaxwan is ontstaan in 2018, na een fusie tussen de stedenbouwkundige bureaus Posad en Maxwan. Het internationale team bestaat vooral uit stedenbouwkundigen, onderzoekers en landschapsarchitecten.

Bij PosadMaxwan geloven we als stedenbouwkundigen in de gezonde, duurzame en slimme stad. Steeds meer mensen trekken naar stedelijke regio’s, terwijl de uitdagingen op het gebied van klimaat, mobiliteit, gezondheid en inclusie groot zijn. Deze complexe puzzel vraagt om nieuwe ruimtelijke antwoorden.